Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Καύσιμο το θαλασσινό νερό για το νέο ενεργειακό αυτοκίνητο

Σε μια σημαντική ανακάλυψη, που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή της βιομηχανίας πετρελαίου ακόμη και τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Η εταιρεία έχει κερδίσει την έγκριση για το «αλμυρό νερό» ως καύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου τους στην Ευρώπη.

Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Quant e-Sportlimousine παρουσιάστηκε το 2014 στην Geneva Motor Show και είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κινείται με αλμυρό νερό πλέον πιστοποιημένο για χρήση σε ευρωπαϊκούς δημόσιους δρόμους.

Το e-Sportlimousine, που δημιουργήθηκε από τη γερμανική εταιρεία Quant, τρέχει σε ένα σύστημα κυττάρων δύναμη της ροής των ηλεκτρολυτών, γίνεται από NanoFlowcell που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό κινητήρα δύναμης 920 ίππους, πηγαίνει 0-62 mph σε 2,8 δευτερόλεπτα και ωθεί το αυτοκίνητο σε μια κορυφαία τελική ταχύτητα των 217,5 μίλι/ώρα !


αυτοκίνητο

Τι είναι ένα κύτταρο ροής του ηλεκτρολύτη ρωτάτε; 

Σύμφωνα με το Κογκρέσο Green Car, «κύτταρα ροής ή μπαταρίες ροής συνδυάζουν το ηλεκτροχημικό κύτταρο μπαταρία με εκείνα της κυψέλης καυσίμου. Τα ηλεκτρολυτικά υγρά στην ροή τους μετατρέπουν τα κύτταρα-συνήθως μεταλλικά άλατα σε υδατικό διάλυμα (αλμυρό νερό) -όπου αντλούνται από τις δεξαμενές μέσω του κυττάρου. Αυτό σχηματίζει ένα είδος του κυττάρου της μπαταρίας με εγκάρσια ροή του υγρού ηλεκτρολύτη. »
«Για πρώτη φορά, αυτοκίνητα που διαθέτουν ροή-κυττάρων ηλεκτροκίνησης θα εμφανιστούν στους δρόμους της Γερμανίας», δήλωσε ο Nunzio La Vecchia, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος στο NanoFlowcell, μια εταιρεία που σχεδίασε το αυτοκίνητο. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που μια μικρή εταιρεία, οραματιστής της τεχνολογίας και είναι πλέον σε θέση να το θέσει σε εφαρμογή. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μας, στης ανακάλυψη νέων ενεργειακών συστημάτων. »